Εκπαιδευτικό Προσωπικό

Δημήτρης Αραμπατζής

(Ακορντεόν)

Βιογραφικό

Ο Δημήτρης Αραμπατζής ξεκίνησε να μαθαίνει ακορντεόν στο Μουσικό Σχολείο Καβάλας και σπούδασε στο τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, από όπου και αποφοίτησε με την ειδίκευση “Ακορντεόν Κονσέρτου” με καθηγητή τον Κων/νο Ράπτη.

Διακρίθηκε με Α’ Βραβείο στον “1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ακορντεόν” στα Γρεβενά και με Α’ Βραβείο στον 11ο Διεθνή Διαγωνισμό Ακορντεόν “Premio di Montese”, που πραγματοποιήθηκε στην Ιταλία.

Έχει εμφανιστεί ως solist στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης με την Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης εκτελώντας το “The Christmas tango orchestral suite” του Γιάννου Αιόλου. Συνεργάστηκε με την Σ.Ο.Δ. Θεσσαλονίκης στο αφιέρωμα στην Edith Piaf “La vie en rose” στο Βασιλικό Θέατρο. Συνέπραξε με την Συμφωνική ορχήστρα νέων του Μ.Μ.Θ. “MOUSA” στο αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη “…Νύχτα μαγικιά…”στο Φεστιβάλ Επταπυργίου. Ηχογράφησε και παρουσίασε με τους Orpheus Soloists το έργο του Γιάννου Αιόλου “Το δάσος των όρκων” στο Γενί Τζαμί Θεσσαλονίκης σε πρώτη εκτέλεση. Έχει επίσης εμφανιστεί ως solist εκτελώντας το κοντσέρτο ”Aconcagua” του Astor Piazzola με την ορχήστρα καθηγητών του Μουσικού Σχολείου Σερρών.

Έχει έντονη καλλιτεχνική παρουσία τόσο στην πόλη της Θεσσαλονίκης, όσο και σε άλλες πόλεις τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια με εμφανίσεις σε φεστιβάλ, συνέδρια, ξενοδοχεία και χώρους διασκέδασης, ενώ επίσης συμμετείχε σε μια σειρά δισκογραφικών δουλειών. Ξεχωρίζουν οι συνεργασίες του με τους Γιάννο Αιόλου, Luis Borda, Γ. Βελλιβασάκη, Θ. Βουτσικάκη, Γιάννη και Gorkem Σαούλη, Νατάσα ‘Mare’ Mουμτζίδου κ.α.

Η ιδιαίτερη αγάπη του για την tango μουσική τον οδήγησε στο να μάθει bandoneon και στη δημιουργία των “Tangology”, ενός μουσικού σχήματος που κάνει αφιερώματα τόσο στο παλιό tango της “Χρυσής εποχής του ΄30” όσο και στο tango nuevo του Astor Piazzolla. Είναι επίσης μέλος του “Nuit de l’art” duet, παίζοντας γνωστές μελωδίες από τον κόσμο μεταγραμμένες για βιολί και ακορντεόν.

Scroll to Top