Σχολή Ελληνικής Μουσικής

Σύγχρονο Ωδείο Θεσσαλονίκης

Ελληνική Μουσική

Το Σ.Ω.Θ. γιορτάζει τα 35 χρόνια λειτουργίας του και ιδρύει για πρώτη φορά στην Ελλάδα ολοκληρωμένο τμήμα ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ.

Το Τμήμα προσφέρει στους σπουδαστές τη δυνατότητα να μελετήσουν όλη την μουσική διαδρομή του τόπου μας από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.

Στους συντελεστές και στο διδακτικό προσωπικό συγκαταλέγονται επιφανείς και καταξιωμένοι καλλιτέχνες, γνωστοί στο ελληνικό κοινό.

Με τη δημιουργία ενός πλήρους προγράμματος σπουδών στην ελληνική μουσική το Σ.Ω.Θ. επιχειρεί να συμβάλει στην προσπάθεια στήριξης του ελληνικού πολιτισμού.

Σύγχρονο Ωδείο Θεσσαλονίκης

ΑΡΧΑΙΑ Μουσική

Διδακτικό Προσωπικό

Σύγχρονο Ωδείο Θεσσαλονίκης

Βυζαντινή Μουσική

Η Βυζαντινή Μουσική αποτελεί έναν μακρόβιο πολιτισμό, ο οποίος ξεκινά χιλιάδες χρόνια πριν, και φτάνει ως τη Σύγχρονη εποχή. Αυτή η διαχρονικότητα, μας ώθησε να ασχοληθούμε μα αυτή τη μουσική τέχνη.

Με τον όρο «Βυζαντινή Μουσική» επικράτησε να χαρακτηρίζουμε τη μουσική της Ορθόδοξης ελληνικής εκκλησίας, διότι καλλιεργήθηκε και αναπτύχθηκε κύρια στο Βυζάντιο, την περίοδο της ακμής της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας. Αποτελεί σημαντικότατη περίοδο της παγκόσμιας μουσικής, καθ’ ότι περιέχει παλαιότερες συνθέσεις που εκτελούνται ακόμη και σήμερα. Είναι ένα τελείως ξεχωριστό είδος μελωδικών συνθέσεων, που έχουν ιδιότυπη και ιδιόμορφη τεχνοτροπία και έκφραση. Έχει τις βάσεις της στην αρχαία ελληνική μουσική, και επιδράσεις – προεκτάσεις μέχρι και τα σημερινά είδη μουσικής (δημοτικής – παραδοσιακή – ρεμπέτικη κ.ά.).

Στόχος του Σύγχρονου Ωδείου Θεσσαλονίκης είναι:

  • Να φέρει σε επαφή τους μαθητές με το ήθος, το ύφος και την αισθητική της μουσικής αυτής, που πηγάζουν από την ιστορία, το θεωρητικό και σημειογραφικό τους σύστημα
  • Να διευρύνουν γενικότερα τους ορίζοντες της μουσικής τους παιδείας
  • Να καλλιεργήσουν το πνεύμα και τη φωνή τους, διότι η Βυζαντινή Μουσική είναι αποκλειστικά φωνητική μουσική

Διδακτικό Προσωπικό

Σύγχρονο Ωδείο Θεσσαλονίκης

Έντεχνη - Λαϊκή Μουσική

Τμήμα Σύγχρονου Ελληνικού Τραγουδιού στο Σ.Ω.Θ.

Η σύγχρονη ελληνική μουσική είναι ίσως το πιο αγαπητό είδος μουσικής στο ελληνικό κοινό. Το Σ.Ω.Θ. αντιμετωπίζει τις σπουδές στο σύγχρονο ελληνικό τραγούδι με τη σοβαρότητα και τον επαγγελματισμό τους αξίζει.

Βασικοί στόχοι του μαθήματος είναι οι σπουδαστές να αποκτήσουν τις απαραίτητες γνώσεις θεωρίας της μουσικής, να διδαχτούν σωστά την τεχνική της φωνής μέσα από τη γνωριμία τους με το ρεπερτόριο όλων των σχετικών μουσικών ρευμάτων, αλλά και να δουλέψουν τη σκηνική τους παρουσία λαμβάνοντας μέρος στις συναυλίες που πραγματοποιεί το τμήμα σε μουσικούς χώρους της πόλης μας.

Τα μαθήματα περιλαμβάνουν

Η ανθρώπινη φωνή είναι ένα μοναδικό όργανο με εκπληκτικές δυνατότητες. Ελάτε να τις ανακαλύψουμε και να τις εξελίξουμε παρέα!

Διδακτικό Προσωπικό

Scroll to Top