Εκπαιδευτικό Προσωπικό

Δημήτρης Τσάκας

Βιογραφικό

Ο Δημήτρης Τσάκας ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην κλασσική κιθάρα παίρνοντας δίπλωμα με άριστα παμψηφεί και τιμητική διάκριση, και  επίσης σπούδασε jazz σαξοφωνο με υποτροφία στο Berklee College of Μusic (καθηγητές: Andy Mc Gee, Jerry Bergonzi, George Garzone ,Steve Wilson). Έχει συμμετάσχει σε δισκογραφικές παραγωγές και ζωντανές εμφανίσεις πολλών Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών καθώς και της ελληνικής jazz σκηνής ! Tο προσωπικό του jazz σχήμα συμμετέχει σε συναυλίες και φεστιβάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το 2007 συμμετείχε ως σολίστας στο τριπλό cd του Βαγγέλη Παπαθανασίου ‘Blade Runner Trilogy ‘ 25th anniversary.

Τον Μάιο του 2010 κυκλοφόρησε το πρώτο του προσωπικό CD με τίτλο “Growing up”, το οποίο ηχογράφησε στη Νέα Υόρκη παίρνοντας εξαιρετικές κριτικές απο κορυφαίους μουσικούς οπως ο David Liebman.

Τον Ιανουάριο του 2013 παρουσίασε ως  σολίστ, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σε συνεργασια με την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ το ιστορικό έργο  “Charlie Parker with strings”, αποσπώντας εξαιρετικά σχόλια και κριτικες.

Τον ιούνιο του 2015  σαν  σολιστας παλι συνέπραξε  με την Big band του δήμου αθηναίων και με τον εξαιρετικο ντράμερ Ralph Peterson

Τον οκτώβριο του 2015 κυκλοφορει το δευτερο προσωπικο του CD απο τη Minos EMI-universal με τιτλο “A man dreams”

Το οποίο και παρουσίασε στο “Gazarte” και στο τριτο προγραμμα  λαιβ στο στουντιο της ΕΡΤ σε με μεγάλη επιτυχία .

Tον Δεκέμβριο του 2015 παρουσιασε με τα μουσικα συνολα της ΕΡΤ  (την χορωδια και την συμφωνικη ορχήστρα ),στην πρωτοχρονιάτικη συναυλία ,σαν σολίστας για πρώτη φορά στην Ελλάδα το θαυμάσιο έργο του Duke Pearson : Cristo Redentor

Scroll to Top