Εκπαιδευτικό Προσωπικό

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΙΤΤΗΣ

(μελωδικά κρουστά)

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1967. Παρακολούθησε μαθήματα drums και κλασικών κρουστών στο Σύγχρονο Ωδείο Θεσσαλονίκης και από το 1986 στο Δημοτικό Ωδείο Bochum, Γερμανία. Από το 1988 έως το 1993 φοίτησε στην Ανώτατη Ακαδημία Μουσικής στο Essen, Γερμανία και αποφοίτησε με δίπλωμα κλασικών κρουστών με βαθμό ‘ Άριστα’.

Έκτοτε, έχει λάβει μέρος σε έναν σημαντικό αριθμό μουσικών συνόλων όπως  το κουαρτέτο κρουστών Nakara, το κουαρτέτο Tangos a cuatro, το σύνολο ‘Κώδιξ’ με ρεπερτόριο από τη βυζαντινή και τη μεσαιωνική περίοδο, τα κουαρτέτα ‘Jazsic’ και ‘Contravento Crossover’ με έργα τού Claude Bolling, το σύνολο ‘Ορφεία Αρμονία’ με ερμηνείες αρχαίας ελληνικής μουσικής, τη ‘Μικτή Χορωδία Θεσσαλονίκης’, την χορωδία ‘Voci Contra Tempo’, την ορχήστρα δωματίου ‘Orpheus Soloists’, τους ‘Storm String Quartet’ με διασκευές κλασικών ροκ κομματιών και το trio ‘Τιμής Ένεκεν’ με διασκευές κλασικών tango και jazz κομματιών.

Από το 2001 έχει διδάξει στο Βαρβούτειο Δημοτικό Ωδείο Πτολεμαϊδας, στο Τμήμα Μουσικής Τεχνολογίας του Τ.Ε.Ι. Ηπείρου,  στο Ωδείο Φαέθων Αλεξανδρούπολης, καθώς και στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης.

Από το 1996 κατέχει τη θέση του Κορυφαίου Α΄ στα τύμπανα στην Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης.

Scroll to Top