Εκπαιδευτικό Προσωπικό

Ελένη Βοσνιάδου

Βιογραφικό

Η Ελένη Βοσνιάδου www.elenivosniadou.com είναι διπλωματούχος στα κλασικά κρουστά και δασκάλα της Τεχνικής Αλεξάντερ. Απο το 2012 ζει και εργάζεται στο Σάο Πάολο, στη Βραζιλία. Γεννημένη στην Ελλάδα ολοκλήρωσε της μουσικές της σπουδές στο Νέο Ωδείο Θεσσαλονίκης. Το 2006, ξεκινά την εκπαίδευση στην Τεχνική Αλεξάντερ στη Διεθνή Θερινή Ακαδημία Mozarteum (Salzburg, Αυστρία), και εντυπωσιασμένη από την αποτελεσματικότητα της μεθόδου, συνεχίζει τις σπουδές της σε Γερμανία, Ελβετία και κυρίως Βρετανία.

Το 2012, ολοκληρώνει την επαγγελματική εκπαίδευσή στην Τεχνική Αλεξάντερ, διάρκειας τριών χρόνων, καθώς επίσης και συμπληρωματικά εκπαιδευτικά προγράμματα σε «Ανατομία, Φυσιολογία και Παθολογία» στο Λονδίνο. Λίγο πριν από την αποφοίτησή της από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Τεχνικής Alexander, η Ελένη είχε την ευκαιρία να διδάξει την τεχνική Alexander σε σπουδαστές μουσικής στο Royal College of Music, εμπειρία που την οδήγησε να επικεντρώσει  το ενδιαφέρον στη διδασκαλία της Τεχνικής Αλεξάντερ σε μουσικούς.

Από τον Ιούνιο του 2013, η Ελένη έχει προσκληθεί να οργανώσει ταχύρρυθμα  εντατικά εκπαιδευτικά προγράμματα στην Τεχνική Αλεξάντερ για το εκπαιδευτικό προσωπικό ωδείων και πολιτιστικών κέντρων του Σάο Πάολο, όπως, Projeto Guri Santa Marcelina, καθώς επίσης και Μουσικές Σχολές όπως  η Escola de Música do Estado de São Paulo – EMESP. Toν Ιούλιο του 2014, η Ελένη παρουσιάζει την Τεχνική Alexander στην Παγκόσμια Διάσκεψη της Μουσικής Εκπαίδευσης (World conference of Music Education) στο Πόρτο Αλέγκρε της Βραζιλίας (ISME 2014). ΕκτόςΒραζιλίας, το 2016 διδάσκειτοMasterclassστηνΤεχνικήΑλεξάντερ στηΔιεθνήΘερινήΑκαδημία Mozarteum στοΣάλτσμπουργκτηςΑυστρίας και από το 2017 γίνεται τακτικόμέλοςτουεκπαιδυτικούσώματοςτηςΑκαδημίας Τραγουδιστών “Total Vocal Freedom”, ένα πρόγραμμα αφιερωμένοστηνεφαρμογήτηςΤεχνικής Alexander για τραγουδιστέςμε βάσηστιςΗνωμένεςΠολιτείες.

Απο το 2014, η Ελένη έχει ιδρύσει και διευθύνει το ειδικό προγράμμα σπουδών για την εφαρμογή της Τεχνικής Αλεξάντερ “Consciência Corporal para Músicos” (“Σωματική Συνειδητότητα για Μουσικούς”), το οποίο στοχεύει να επιτρέψει στους μουσικούς να καλυτερεύσουν τη σχέση με το σώμα τους στη προετοιμασία και γενική μουσική απόδοση.

Scroll to Top