Εκπαιδευτικό Προσωπικό

Ελιόνα – Ελένη Σινιάρη

( Πιάνο)

Βιογραφικό

Η  Ελιόνα – Ελένη Σινιάρη  γεννήθηκε το 1982 στην Κορυτσά και ξεκίνησε τα πρώτα της μαθήματα στο πιάνο σε ηλικία 6 ετών.

Πολύ νωρίς οι καθηγητές της διέκριναν το ταλέντο της για μια καλή πορεία στις μουσικές σπουδές.

Το 1995 συμμετέχοντας στο 1ο Πανευρωπαϊκό  διαγωνισμό στα Τίρανα, κέρδισε το 1ο βραβείο κάτι που της έδωσε το δικαίωμα να λάβει μέρος σε ένα Master class και να συνεχίσει της σπουδές της στα Μπίτολα (F.Y.R.O.M.).
Το 1996 μετεγγράφηκε με υποτροφία στη Ρουμάνια οπού συνέχισε την αποπεράτωση των σπουδών της στην τάξη της  καθηγήτριας  Κ. Στεπάνσκι.

Στη συνέχεια πέρασε στο  Εθνικό  Πανεπιστήμιο  Μουσικής του  Βουκουρεστίου στην τάξη  της  διακεκριμένης  καθηγήτριας D. Pavlovici (πιάνο) και των επίσης διακεκριμένων καθηγητριών A. Maier (μουσική δωματίου), S. Radu (μαθήματα συνοδείας).

Το  2008,  περιμένοντας  την  αναγνώριση  διπλώματος  του Πανεπιστημίου του Βουκουρεστίου, από το  Δ. Ο. Α. Τ. Α. Π. , εγγράφεται στο Σύγχρονο Ωδείο Θεσσαλονίκης στην τάξη της  Ε.  Μαυροδή, απ’ όπου αποκτά  το   δίπλωμα πιάνου με Άριστα παμψηφεί, Ά βραβείο και έπαινο για την εξαιρετική ερμηνεία.

Έχει λάβει μέρος σε αρκετά Master class (B. Van Oort, G. Otto, D. Wrightn,

  1. Kurzynski, H. Medjimorec, S. Constantin) και σε αρκετούς διεθνής διαγωνισμούς πιάνουμουσικής δωματίου και ως μαέστρος χορωδίας σε διάφορες χώρες της Ευρώπης..

Επίσης έχει συμμετάσχει σε συναυλίες ως σολίστ, ως μέλος σχημάτων μουσικής δωματίου και ως συνοδός διαφόρων συνόλων και αρκετών καταξιωμένων μουσικών.

2008-2014 συνεργάστηκε ως πιανίστρια με την γαλλόφωνη χορωδία “CHoralia” και την ιταλική χορωδία “In Canto”.

Από το 2008  διδάσκει στο Σύγχρονο Ωδείο Θεσσαλονίκης και απο το 2015 με δική της πρωτοβουλία δημιουργεί  δυο καινούργιες χορωδίες, την Παιδική και την Senior Jazz Choir.

Το 2009 σε συνεργασία με την Όπερα Θες/νίκης και το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος συμμετέχει ως πιανίστρια στην όπερα “Ο μαγικός αυλός“ W. A. Mozart

Από to 2008 εργάζεται ως πιανίστρια στο Café Piano Bar Status Janni, Café Bar Restaurant Lusitania, Hotel Nikopolis, Café Bar Bistro Maxim’s,  Ακαδημία Restaurant, Brasserie-Bistro Ideal,  Archontiko Café Bistro, Burlesque Café- Bar, Πολυχώρος Μύλος κ.α.

Από το 2010 είναι μαέστρος και πιανίστρια της χορωδίας “Θερμαϊκός” του Ο. Σ. Ε. Θεσσαλονίκης.

Το 2011- 2012 δίδαξε στο Δημοτικό Ωδείο Κοζάνης.

Από το 2012 συνεργάζεται με την Δραματική Σχολή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος σε παραστάσεις “Κυρίες της λαϊκής” J. Offenbach,“Η όπερα της πεντάρας” Brecht – Weill.

Το Δεκέμβρη 2012 προσκεκλημένη στην εκδήλωση “Το Κρατικό Ωδείο Θες/νίκης τιμά την πολύ – πολιτισμικότητα της πόλης” παρουσίασε σε πρώτη εκτέλεση έργα σύγχρονων Αλβανών και Ρουμάνων συνθετών για πιάνο.

Από το 2012 είναι ιδρυτικό μέλος του πολυφωνικού σχήματος “StringLESS”

Ένα γκρουπ το οποίο πραγματεύεται την παραδοσιακή μουσική από όλο τον κόσμο, αλλά και νεότερα θεατρικά, λαϊκά, retro, swing και άλλα είδη μουσικής  με το οποίο εμφανίζετε σε  διάφορες μουσικές σκηνές και φεστιβάλ σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό. Σύντομα θα κυκλοφορήσει και η πρώτη δισκογραφική δουλειά του σχήματος.

Το 2012 – 2013 υπήρχε μέλος του ροκ συγκροτήματος  ΜΩΡΆ ΣΤΗ  ΦΩΤΙΆ με ηχογραφήσεις και συναυλίες σε όλη την Ελλάδα.

Το Μάρτιο και το Μάιο 2013 συνεργάστηκε με τον διάσημο βιολιστή Ivry Gitlis και την σοπράνο Renée MEYER ως πιανίστρια στα Master class στα οποία οι ίδιοι  παρέδωσαν στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης.

Το Μάιο 2014 συμμετείχε με την  χορωδία “Θερμαϊκός” του Ο. Σ. Ε. Θεσσαλονίκης ως μαέστρος  και  πιανίστρια  στην  κατάκτηση του Guinness World Record στη Ναύπακτο μαζί  με 777 χορωδούς, 77μελη ορχήστρας, 7 πιανίστες και 7 σολίστες, ερμηνεύοντας  τα 7 τελευταία τραγούδια από το έργο  BALLET SUITE ZORBAS του Μίκη Θεοδωράκη.

Τον Ιούνιο 2014 προσκεκλημένη από την Accademia di  Romania στην Ρωμη δίνει ρεσιτάλ πιάνου σολο ερμηνεύοντας  κομμάτια  Ελλήνων, Αλβανών και Ρουμάνων συνθετών

Από το 2016 διδάσκει και συνεργάζεται με την “Μπάντα του δρόμου” από την ομάδα “Κρουστόφωνο”.
Το τελευταίο διάστημα ετοιμάζεται για μια σειρά συναυλιών στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Scroll to Top