Εκπαιδευτικό Προσωπικό

Ervin Leiter

Βιογραφικό

Γεννήθηκε στη Βουδαπέστη της Ουγγαρίας και άρχισε μαθήματα πιάνου από την ηλικία των έξι χρονών. Έδωσε το πρώτο του ρεσιτάλ όταν ήταν επτά ετών στην Βουδαπέστη. Στο εξωτερικό, το πρώτο του ρεσιτάλ πραγματοποιήθηκε στη Στουτγάρδη της Γερμανίας στην ηλικία των δεκατεσσάρων ετών. Ένα χρόνο μετά, έδωσε ρεσιτάλ στο Χίλβερσουμ της Ολλανδίας το οποίο και ηχογραφήθηκε στο Ολλανδικό ραδιόφωνο.

Όταν έγινε δεκαέξι χρονών και για τα επόμενα δεκατρία χρόνια έμεινε μόνιμα στο Γκρόνινγκεν για να συνεχίσει στο κονσερβατόριοτις μουσικές σπουδές του, όπου και άρχισενα διδάσκει πιάνο, παράλληλα με τις εμφανίσεις του σε κονσέρτα.

Έκανε κονσέρτα ως σολίστ και με σχήματα μουσικής δωματίου σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες όπως στο Franz Liszt Academy Grand Hall στην Βουδαπέστη, στο Mozarteum στο Σάλτσμπουργκ, στο Holland Radio στο Χίλβερσουμ, κ.ά.

Το ρεπερτόριό του περιλαμβάνει από Μπαρόκ μέχρι και μοντέρνα κομμάτια. Όλα αυτά τα χρόνια έχει διδάξει πιάνο στην Ουγγαρία, Ολλανδία, Κύπρο και Ελλάδα. Υπάρχουν αμέτρητοι μαθητές του οι οποίοι εργάζονται ως καλλιτέχνες και καθηγητές μουσικής.

Τον Οκτώβριο του 2007 μετακόμισε στη Λευκωσία της Κύπρου όπου έμεινε ως το 2014. Από τον Ιούλιο  του 2014 ζει και εργάζεται στην Θεσσαλονίκη.

Scroll to Top