Εκπαιδευτικό Προσωπικό

Gilles Gourdier – Leroy

(Φλάουτο με ράμφος)

Βιογραφικό

Η μουσική του εξέλιξη καθορίστηκε από τη συνάντησή του με τον διεθνή σολίστα Manfred Stilz, καθηγητή της Ecole Normale de Musique de Paris, με τον οποίο πήρε το δίπλωμα εκτέλεσης στο φλάουτο με ράμφος.

Αργότερα πήρε τα πτυχία αρμονίας, αντίστιξης, φούγκας και ενοργάνωσης καθώς και δίπλωμα εκτέλεσης από τα Royal Schools of Music του Μεγάλου Βασιλείου.

Οι μουσικές του σπουδές (φλάουτο με ράμφος, σολφέζ και θεωρικά) είχαν αρχίσει νωρίτερα στην Reims της Γαλλίας όπου και γεννήθηκε.

Το 1981 εγκαταστάθηκε στη Θεσσαλονίκη. Ο Gilles Gourdier – Leroy είναι ιδρυτικό μέλος του Σύγχρονου Ωδείου Θεσσαλονίκης, στο οποίο διηύθυνε τη μαθητική ορχήστρα μέχρι το 2011, καθώς και διδάσκει φλάουτο με ράμφος και σολφέζ – θεωρητικά.

Ως σολίστ έχει λάβει μέρος στο φεστιβάλ Δημήτρια και έχει εμφανιστεί με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης και με άλλες ορχήστρες τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό (Βέλγιο, Βουλγαρία, Γαλλία, Ελβετία, Τουρκία). Έχει δώσει πολυάριθμα ρεσιτάλ και συναυλίες, έχει συμμετάσχει σε σύνολα αναγεννησιακής και μπαρόκ μουσικής και ακόμα έχει ηχογραφήσει για την Ελληνική και Γαλλική Ραδιοτηλεόραση.

Στα πλαίσια διεύρυνσης των μουσικών του δραστηριοτήτων, διηύθυνε με μεγάλη επιτυχία την κωμική όπερα του Jacques Offenbach “ Η Ωραία Ελένη ” που παρουσιάστηκε τον Μάιο του 1992 από τη Μακεδονική Καλλιτεχνική Εταιρία Τέχνη.

To 1995 διηύθυνε την ορχήστρα της μουσικής ακαδημίας της Φιλιππούπολης της Βουλγαρίας

Το 2000 διηύθυνε την Δημοτική Ορχήστρα του Τrössingen της Γερμανίας. Από το 2004 διευθύνει την γαλλόφωνη χορωδία “cHoralia Θεσσαλονίκης”, και από το 2008 την Ιταλόφωνη χορωδία “In Canto”.

Επίσης, είναι καθηγητής μουσικής στη Δραματική σχολή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος.

Scroll to Top