Εκπαιδευτικό Προσωπικό

Irina Dragneva

(Βιολί)

Βιογραφικό

H Irina Dragneva γεννήθηκε στη Σόφια και 5 ετών έλαβε τα πρώτα της μουσικά μαθήματα. Στα 10 της χρόνια εισήχθη σε ειδική μουσική σχολή συμμετέχοντας στην Ορχήστρα Νέων «Philharmony Pioneer” υπό την διεύθυνση του V. Simeonov. Ταξίδεψε ως μέλος αυτής της ορχήστρας στην Γιουγκοσλαβία, Ιταλία, Ελβετία, Αυστρία, Ολλανδία, Γερμανία και Βραζιλία. Έλαβε μέρος σε πολλά φεστιβάλ και παρακολούθησε σεμινάρια με διακεκριμένους καλλιτέχνες, όπως οι Max Rostal και ο Franco Ferrara.
Αποφοίτησε το 1976 από την Μουσική Ακαδημία της Σόφιας (τάξη: E. Geneva) με δίπλωμα Magister στο βιολί. Συμμετείχε στις έρευνες του Πειραματικού εργαστηρίου του Υπουργείου Πολιτισμού της Βουλγαρίας πάνω σύγχρονους τρόπους διδασκαλίας στο βιολί όπου συνέβαλε σημαντικά στην ανάπτυξη μιας μεθοδολογίας. Υπήρξε μόνιμο μέλος της Συμφωνικής Ορχήστρας της ραδιοφωνίας της Σόφιας.
Από το 1988 ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη. Υπήρξε μέλος της Δημοτικής και της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης, και δίδαξε βιολί, βιόλα και μουσική δωματίου στο Δημοτικό Ωδείο, στο North College,στο Κρατικό, στο Νέο και στο Σύγχρονο Ωδείο. Υπήρξε συνεργάτης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών. Είναι ιδρυτικό μέλος του «Μακεδονικού Συγκροτήματος Μουσικής Δωματίου» ενώ το 1996 ιδρύει το σύνολο εγχόρδων «Ροτόντα», που συγκροτούν αποκλειστικά μαθητές της.

Scroll to Top