Εκπαιδευτικό Προσωπικό

Κωνσταντίνος Αργυρόπουλος

(μελωδικα κρουστα)

Ο Κωνσταντίνος Αργυρόπουλος απέκτησε τη θέση του κορυφαίου στα κρουστά στην κρατική ορχήστρα Θεσσαλονίκης το 2019.
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1985. Απέκτησε το Δίπλωμα κρουστών με Άριστα Παμψηφεί από το Δημοτικό Ωδείο Λαμίας με καθηγητή τον Δημήτρη Παπαδημητρίου.
Συνέχισε τις σπουδές του στην ανώτατη μουσική ακαδημία του Detmold στην τάξη του Peter Prommel όπου απέκτησε Bachelor of Music και έπειτα Master of Music με ειδίκευση στη μουσική δωματίου.
Έχει εμφανιστεί με πολλές σημαντικές ορχήστρες στην Ελλάδα και στη Γερμανία. Μεταξύ αυτών η Dortmunder
Philharmoniker, Nordwestdeutsche Philharmonie, Philharmonie Südwestfalen, Εθνική Λυρική Σκηνή, Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα ΕΡΤ κ.α.
Είναι μέλος του συνόλου σύγχρονης μουσικής “DissonΑrt ensemble”, ενώ ήταν μέλος του γερμανικού σύνολου σύγχρονης μουσικής “Ensemble Horizonte” και της μπαρόκ ορχήστρας “La Rejouissance”. Ήταν τακτικός συνεργάτης του Landestheater Detmold όπου συμμετείχε σε πολυάριθμες παραγωγές όπερας.
Με την Kazuyo Tsunehiro έχει δημιουργήσει το ντουέτο κρουστών “Kazukos Duo” και έχουν εμφανιστεί στην Ευρώπη και στην Ιαπωνία, παρουσιάζοντας κυρίως δικές τους μεταγραφές για μελωδικά κρουστά.
Είναι ιδρυτικό μέλος του συνόλου κρουστών Percussion Collective Detmold.
Έχει παρακολουθήσει Masterclasses και έχει λάβει μαθήματα από διακεκριμένους μουσικούς μεταξύ των οποίων οι Keiko Abe, Jean Geoffroy, Nancy Zeltsman, Marinus Komst, Peter Sadlo, Momoko Kamiya, Arend Weitzel, Γιώργος Χατζηνίκος, Δημήτρης Δεσύλλας.
Είναι επίσης κάτοχος πτυχίου ειδικού αρμονίας και πτυχίου αντίστιξης.

Scroll to Top