Εκπαιδευτικό Προσωπικό

Κώστας Εφραιμίδης

(Κλαρινέτο, σαξοφωνο)

Βιογραφικό

O Κωνσταντίνος Εφραιμίδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, το 1986. Ξεκίνησε τις κλασικές σπουδές του στην ηλικία των 12. Έλαβε το δίπλωμα κλαρινέτου (Άριστα) από το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης. Σε αυτό το διάστημα ήταν μέλος της Συμφωνικής Ορχήστρας του Κρατικού Ωδείου, τη Συμφωνική Ορχήστρα του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου και τη Φιλαρμονική Ορχήστρα της Σίνδου.

Το 2014 συνέχισε τις σπουδές του στην τζαζ μουσική κάτω από τις οδηγίες του σαξοφωνίστα Χάρη Ιωάννου στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. Από τότε που μετακόμισε στην Κύπρο, ήταν ενεργό μέλος της τοπικής μουσικής σκηνής.

Έγινε μέλος της Συμφωνικής Ορχήστρας Avanti Crossover, μέλος του Steppin’ Out Jazz Trio, Τhe Hot Club of Cyprus, Paphos big band και Droushia Dixie sevenΟ Κωνσταντίνος εμφανίστηκε ως καλεσμένος τον Ιούλιο του 2017 στο Aglajazz Festival με το σχήμα ‘Symmetry’ του Μιχάλη Μεσσιου.

Από το Οκτώβριο του 2016 μέχρι τον Μάιο του 2019 δίδασκε κλαρινέτο και σαξόφωνο στην Αγγλική Σχολή Λευκωσίας. Από το 2020 βρίσκεται πλέον στην Θεσσαλονίκη.

Scroll to Top