Εκπαιδευτικό Προσωπικό

KΩΣΤΑΣ ΜΑΓΓΙΝΑΣ

(κιθάρα)

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε κιθάρα στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών και στο Ωδείο Βορείου Ελλάδος καί συνέχισε τις σπουδές του με υποτροφία στο Berklee College of  Music. Υπήρξε μέλος της Brandeis University Jazz Band υπό την διεύθυνση του Ricky Ford. Εμφανίστηκε με γνωστά ονόματα της τζαζ όπως ο Milt Hinton, Ran Blake, Kenny Burrell, Houston Pearson, Charles Davis και με δικά του γκρουπ σε jazz clubs της Βοστώνης.

Έχει περιοδεύσει σε όλη την Ελλάδα και στo εξωτερικό με δικά του σχήματα και με μουσικούς όπως οι Lee Konitz, Dick Griffin, Μark Turner, Trilok Gurtu, Rick Margitza, David Schnitter, Graig Bailey, Sam Newsome, Rob Dixon, Roberto Gatto, Rosario Guliani, Marc Abrams, Alex Foster, Danilo Rea, Larry Vuckovic, Stjepko Gut, Keith Copeland, Steve Mc Craven, Jacubu Griffin, Benjamin Henocq,  Olivier Gatto, Milcho Leviev, Nicolas Simion κ.α.

Ηχογράφησε πολλές φορές δικές του συνθέσεις για το τρίτο πρόγραμμα της ΕΡΑ, εμφανίστηκε σε jazz festivals, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης, στο «Σταυροδρόμι της Μεσόγειου» και αλλού.

Υπήρξε για δύο χρόνια καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ jazz Θεσσαλονίκης,

συνεργάστηκε και έπαιξε ζωντανά μουσική για χορευτικές ομάδες, συνέθεσε μουσική για ντοκιμαντέρ της ελληνικής τηλεόρασης και για θεατρικές παραστάσεις του Στάθη Λιβαθηνού, του Βασίλη Μαυρογεωργίου, του Άρη Τρουπάκη κ.ά.

Έχει πολυετή εκπαιδευτική εμπειρία παραδίνοντας σεμινάρια και διδάσκοντας επί χρόνια κιθάρα, αυτοσχεδιασμό και jazz αρμονία στο Σύγχρονο Ωδείο Θεσσαλονίκης, στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας στο Νέο Ωδείο Θεσσαλονίκης κ.ά.

Δισκογραφία

“DIALOGUES” (Ano Kato records ρει 2017).

“SEVEN FOR A SECRET” (Ano Kato records ρει 2022)

“THE CALL” (Ano Kato records ρει 2038, Cue 001)

“SOUNDTRACKS” (2022)

“REFLECTIONS” (2023) (with Peter Salchev)

Scroll to Top