Εκπαιδευτικό Προσωπικό

ΚΡΙΣΤΟΦΕΡ ΜΠΑΚΑ

(ΚΡΟΥΣΤΑ)

Ο Κρίστοφερ Μπάκα γεννήθηκε στην Πολωνία. Αποφοίτησε ως σολίστ κλασικών κρουστών οργάνων και ντραμς από την Μουσική Ακαδημία του Gdańsk.

Από το 1980 έως το 1988 υπήρξε κορυφαίος στο τμήμα κρουστών της ορχήστρας του Μουσικού Θεάτρου της Gdynia, εκτελεστής, συνθέτης και ενορχηστρωτής στο στούντιο ηχογραφήσεων του Πολωνικού Ραδιόφωνου του Gdańsk και παράλληλα ντράμερ σε συγκροτήματα ροκ, ποπ και τζαζ μουσικής.

Από το 1988 έως το 1998 δραστηριοποιείτε στην Ελλάδα με την ιδιότητα του καθηγητή κλασικών κρουστών και ντραμς καθώς και του διευθυντή ορχήστρας στο Δημοτικό Ωδείο Καβάλας και στο Νέο Ωδείο Θεσσαλονίκης. Το διάστημα αυτό ιδρύει τάξη κρουστών στα Δημοτικά Ωδεία της Δράμας και της Έδεσσας. Παράλληλα ασχολείται με τη σύνθεση μουσικής για το θέατρο.
Την περίοδο 1997-1998 ήταν Διευθυντής Ορχήστρας στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας.

Από το 1998 μέχρι και το 2007 υπήρξε Ειδικός Υπεύθυνος Για Οργάνωση Εκδηλώσεων και Προϊστάμενος Ειδικός Για Θέματα Πολιτιστικής Εκπαίδευσης στο Πολιτιστικό Κέντρο του Bytom (Πολωνία),
Υπεύθυνος Δημιουργίας Και Συνεργασίας Με Το Εξωτερικό στο Πολιτιστικό Κέντρο Βαλτικής του Gdańsk (Πολωνία). Ταυτόχρονα σκηνοθετεί θεατρικές παραστάσεις και ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο ως ντράμερ και εισηγητής μουσικών και μουσικοθεατρικών σεμιναρίων.

Από το 2007 μένει μόνιμα στην Καβάλα. Είναι καθηγητής μουσικής και διευθύνει διάφορες ορχήστρες και σύνολα στο Δημοτικό Ωδείο Καβάλας, στο Ωδείο «Νεάπολις» (που είναι και Καλλιτεχνικός Διευθυντής) καθώς και σε άλλα ωδεία της Βορείου Ελλάδος.
Ενδιάμεσα υπήρξε Καλλιτεχνικός Διευθυντής στο Ωδείο «Ηδύμελον» του Πολυγύρου και συγγραφέας εκπαιδευτικών βιβλίων για κρούστα όργανα.

Έχει πλούσια συμμετοχή σε φεστιβάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό μεταξύ αυτών
στο 10° Φεστιβάλ «Γ. Α. Παπαϊωάννου» με το σύνολο SaShow, στο 57° Φεστιβάλ «ΦΙΛΙΠΠΩΝ» με το χοροθέατρο Civilization και στο 18° Φεστιβάλ «Γ. Α. Παπαϊωάννου» με το ντουέτο
Electric Live Orchestra.

Scroll to Top