Εκπαιδευτικό Προσωπικό

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΑΓΓΟΥΡΙΔΑΚΗΣ

Βιογραφικό

Ο ΛευτέρηςΑγγουριδάκηςγεννήθηκεστοΑιγίνιοΠιερίας το 1957.
Ξεκίνησετις σπουδέςτουστηνΘεσσαλονίκη από όπου πήρετο πτυχίοκρουστώνστοΝέοΩδείοΘεσσαλονίκης και συνέχισεστοΕθνικόΩδείοΑθηνών από όπου πήρετοδίπλωμα κρουστώνμε καθηγητήτονΣάββα Ζάννα.
Αναπτύσσοντας τηντέχνητουσεμια ευρύτερηγκάμα κρουστών πουξεκινάει από τοκλασικόdrumset και επεκτείνεται σε πλήθος αυτοσχέδιωνμικροκρουστών αλλά και σε βιμπράφωνο και σαντούρι, ενσωματώνειστημουσικήτουηχορυθμούςχρωματισμένους από την παραδοσιακήμουσικήτων λαώντηςμεσογείου, τηςΑφρικής και τηςΑσίας.
Ήταν μέλοςτουμουσικούσχήματοςΔιοτίμα, ιδρυτικόμέλοςτου “Κρουστόφωνου” και Ε.Ε.Μ.Ε.(ΕλληνικήΕνωσηγια τηνμουσικήεκπαίδευση).Επίσηςήταν μέλοςτουσυγκροτήματος “Primavera en Salonika” πουσυνεργάστηκεμετην Σαβίνα Γιαννάτουσε πολλέςσυναυλίεςτόσοστηνΕλλάδα όσο και στοεξωτερικό.
Δίδαξε κρουστά σε ωδεία, σχολές και σε σεμινάρια.
Έχει εκδώσει την μέθοδο διδασκαλίας με τίτλο “Τα κρουστά στην ελληνική παραδοσιακή μουσική”.
Είναι μόνιμο μέλος της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης.

ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΤΑ ΕΠΙΛΟΓΗ
Διοτίμα anokatorecords , 1996
“Plus and Minus” Σάκης Παπαδημητρίου και ΛευτέρηςΑγγουριδάκης, Leo Records, 1997

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
Σαβίνα Γιαννάτου, “ΆνοιξηστηΘεσσαλονίκη”, Λύρα , 1997
Σαβίνα Γιαννάτου, ” ΜεσογειακάΤραγούδια”, Λύρα 1997
Σαβίνα Γιαννάτου, “Terra Nostra”, Λύρα 2002

Για το σεμινάριο:

Η τέχνη της αναπνοής μας δείχνει πως θα καταφέρουμε να μεταμορφώσουμε την αναπνοή μας σε ζωτική ενέργεια έτσι ώστε να πετύχουμε την τέλεια ισορροπία ανάμεσα στο σώμα και στο πνεύμα μας.

Ελέγχοντας την αναπνοή σε συνδυασμό με τον παλμό του σώματος και της ομάδας καταλήγουμε στο να έχουμε ένα καλύτερο ηχητικό αποτέλεσμα.

Στο σεμινάριο θα μάθουμε βήμα βήμα πως μπορούμε να φτάσουμε στην μουσική πράξη δουλεύοντας με την αναπνοή, τον παλμό και την δυναμική της ομάδας

Scroll to Top