Εκπαιδευτικό Προσωπικό

Μάγια Παπαδοπούλου

(Πιάνο)

Βιογραφικό

Γεννήθηκε στη Φιλιππούπολη όπου πήρε τα πρώτα μαθήματα πιάνου από τη γνωστή παιδαγωγό Rada Stambolova. Ως μαθήτρια εμφανίστηκε με την κρατική ορχήστρα της Φιλιππούπολης ερμηνεύοντας το 1ο κοντσέρτο Beethoven. Ολοκλήρωσε  τις μουσικές σπουδές της,στην Ακαδημία της Σόφιας στην τάξη της Liliana Antova. Στο διάστημα των σπουδών της έδωσε πολυάριθμες συναυλίες και ατομικά ρεσιτάλ με ηχογραφήσεις σε ραδιόφωνο και εμφανίσεις στη τηλεόραση.

Από το 1981 ζει και εργάζεται  στη Θεσσαλονίκη. Είναι από τα ιδρυτικά μέλη του Σύγχρονου Ωδείου Θεσ/νίκης, από το 1985, όπου εργάζεται έως σήμερα ως καθηγήτρια πιάνου και μουσικής δωματίου.

Το 1992 το trio στο οποίο συμμετέχει κερδίζει το 2ο βραβείο στο Διεθνή διαγωνισμό μουσικής δωματίου της Helexpo. Ακολούθησαν εμφανίσεις σε Ελλάδα, Βουλγαρία, Κύπρο, Τουρκία, Ρουμανία, Ιταλία και Γαλλία.

Σημαντική είναι η μουσική προσφορά της στη προώθηση των μαθητών, μέσα από τη διδασκαλία και τη συνοδεία, οι περισσότεροι εκ των οποίων έχουν κατακτήσει σημαντικές θέσεις στη μουσική σκηνή, βραβεία και διακρίσεις.

Scroll to Top