Εκπαιδευτικό Προσωπικό

Νίκη Ντουσιοπούλου

(Έντεχνο Λαϊκό Τραγούδι)

Βιογραφικό

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κοζάνη. Από πολύ μικρή ηλικία φάνηκε η κλίση της στη μουσική και ιδιαίτερα στο τραγούδι. Σε ηλικία 8 ετών ξεκίνησε μαθήματα μουσικής στο Δημοτικό Ωδείο Κοζάνης, κλασικό πιάνοκαι θεωρητικά της μουσικής, μέχρι και το 2001-2002 όπου μετακόμισε στη Θεσσαλονίκη για πανεπιστημιακές σπουδές.

Είναι απόφοιτη του Τμήματος Μουσικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με ειδίκευση στη Μουσικολογία-Μουσικοπαιδαγωγική και πιστοποιητικό ακαδημαϊκής ισοδυναμίας πτυχίου με Master(Διπλωματική εργασία με τίτλο: Το πιάνο στο σύγχρονο αφηγηματικό κινηματογράφο, επιβλ. Δανάη-Μαρία Στεφάνου/Επίκουρη καθηγήτρια, 2010).

Είναι κάτοχος πτυχίων Ανώτερων Θεωρητικών της μουσικής.
Πτυχίο Αρμονίας (τάξη Μ. Καραγιάννη, Δημοτικό Ωδείο Κοζάνης, 2002)
Πτυχίο Αντίστιξης (τάξη Δ. Αθανασιάδη, Μακεδονικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, 2006)
Πτυχίο Φυγής (τάξη Δ. Αθανασιάδη, Μακεδονικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, 2008)

Είναι κάτοχος πτυχίων Ανώτερων Θεωρητικών της μουσικής.
Πτυχίο Αρμονίας (τάξη Μ. Καραγιάννη, Δημοτικό Ωδείο Κοζάνης, 2002)
Πτυχίο Αντίστιξης (τάξη Δ. Αθανασιάδη, Μακεδονικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, 2006)
Πτυχίο Φυγής (τάξη Δ. Αθανασιάδη, Μακεδονικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, 2008)

Έχει υπάρξει μέλος χορωδιών με βασικότερη τη χορωδία Τρισεύγενη Καλοκύρη. Είναι τελειόφοιτη του τμήματος Σύγχρονου-Jazz Τραγουδιού στο Σύγχρονο Ωδείο Θεσσαλονίκης (τάξη Β. Αλμαζίδου, Γ. Σημαδόπουλου). Ακόμη έχει ολοκληρώσει κύκλο σπουδών φωτογραφίας, με συμμετοχές σε ομαδικές εκθέσεις της σχολής (StereosisSchoolofPhotography, 2010-2013). Κατέχει άριστη γνώση της Αγγλικής γλώσσας (C2).

Το 2006 ξεκίνησε η επαγγελματική της πορεία στο τραγούδι με βασικό άξονα το ελληνικό έντεχνο και λαϊκό, αλλά και ξένο, jazz, διεθνές ρεπερτόριο. Έχει τραγουδήσει σε αφιερώματα που αφορούν στο έργο σημαντικών Ελλήνων δημιουργών και ερμηνευτών, όπως οιΜ.ΘεοδωράκηςΓ. Ζαμπέτας, Μ. Χιώτης, Α. Πάνου, Α. Καλδάρας, Γ. Σπανός, Μ. Τόκας, Β. Μοσχολιού, Χ. Αλεξίου κ.α.Ακόμη έχει συμμετοχές σε πολιτιστικές εκδηλώσεις-παραστάσεις υπό την αιγίδα του δήμου Θεσσαλονίκης επί σειρά ετών (Από τη Δύση στην Ανατολή, Μουσικό Φεγγάρι, Ευρωπαϊκή ημέρα μουσικής κ.α.)Σημαντικοί σταθμοίστην μέχρι τώρα πορεία της είναι η σύμπραξη με μουσικά σύνολα της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης σε φεστιβάλ όπως το Κ.Ο.Θ. Underground καιη συνεργασία της με τηνΛαϊκή Ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης, τον Μανώλη Λιδάκη και τον Παναγιώτη Καραδημήτρη.

Από το 2010 εργάζεται ως αναπληρώτρια εκπαιδευτικός μουσικής σε δημόσια σχολεία, ακόμη διδάσκει θεωρητικά της μουσικής και σύγχρονο τραγούδι, συνεχίζοντας παράλληλα την καλλιτεχνική της δραστηριότητα ως τραγουδίστρια.

Scroll to Top