Εκπαιδευτικό Προσωπικό

Νίκη Ντουσιοπούλου

(Έντεχνο Λαϊκό Τραγούδι / Παιδική Χορωδία)

Βιογραφικό

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κοζάνη. Από πολύ μικρή ηλικία φάνηκε η κλίση της στη μουσική και ιδιαίτερα στο τραγούδι. Σε ηλικία 8 ετών ξεκίνησε μαθήματα μουσικής στο Δημοτικό Ωδείο Κοζάνης, σπουδάζοντας κλασικό πιάνο και θεωρητικά της μουσικής μέχρι και το 2001- 2002, όπου μετακόμισε στην Θεσσαλονίκη για πανεπιστημιακές σπουδές.

Είναι απόφοιτη του Τμήματος Μουσικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών του  Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με ειδίκευση στη Μουσικολογία /  Μουσικοπαιδαγωγική, πτυχίο ακαδημαϊκής ισοδυναμίας με Master (2010, διπλωματική εργασία με τίτλο: Το πιάνο στο σύγχρονο αφηγηματικό κινηματογράφο,  επιβλ. καθ. Δρ. Δανάη-Μαρία Στεφάνου – Αναπληρώτρια καθηγήτρια Α.Π.Θ.)

Είναι κάτοχος του Μεταπτυχιακού Τίτλου Σπουδών Master of Music Μουσική Παιδαγωγική (MMusEd), του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου (2023, διπλωματική εργασία με τίτλο: Ενσωμάτωση επιλεγμένων ψηφιακών μέσων στη διδασκαλία της Μουσικής, σε τάξη Πρωτοβάθμιας στην Ελλάδα: Μελέτη Περίπτωσης, επιβλ. καθ. Δρ. Μαρία Παπαζαχαρίου Χριστοφόρου – Επίκουρη καθηγήτρια, Μουσική Παιδαγωγική EUC).

Είναι κάτοχος πτυχίων Ανώτερων Θεωρητικών της μουσικής:
Πτυχίο Αρμονίας (τάξη Μ.  Καραγιάννη, Δ.Ω.Κ., 2002)
Πτυχίο Αντίστιξης (τάξη Δ. Αθανασιάδη, Μακεδονικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, 2006)
Πτυχίο Φυγής (τάξη Δ. Αθανασιάδη, Μακεδονικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, 2008)
Είναι απόφοιτη του τμήματος Σύχρονου-Jazz Τραγουδιού του Σύγχρονου  Ωδείου Θεσσαλονίκης (τάξη Β. Αλμαζίδου, Γ. Σημαδόπουλου).
Ακόμη, έχει ολοκληρώσει κύκλο σπουδών φωτογραφίας, με συμμετοχές σε ομαδικές εκθέσεις της σχολής Stereosis School of Photography, 2010-2013.

Το 2006 ξεκίνησε η επαγγελματική της πορεία στο τραγούδι με βασικό άξονα το ελληνικό  (έντεχνο και λαϊκό), αλλά και ξένο, jazz, διεθνές ρεπερτόριο. Έχει εμφανιστεί σε μουσικές σκηνές και χώρους της Θεσσαλονίκης και έχει συνεργαστεί με καταξιωμένους μουσικούς και τραγουδιστές της περιοχής. Έχει τραγουδήσει σε αφιερώματα που αφορούν στο έργο σημαντικών Ελλήνων δημιουργών και ερμηνευτών, όπως οι Μ. ΘεοδωράκηςΓ. Ζαμπέτας, Μ. Χιώτης, Α. Πάνου, Α. Καλδάρας, Γ. Σπανός, Μ. Τόκας, Β. Μοσχολιού, Χ. Αλεξίου κ.α. Ακόμη, έχει συμμετάσχει σε πλήθος πολιτιστικών εκδηλώσεων και συναυλιών επί σειρά ετών (Από τη Δύση στην Ανατολή, Μουσικό Φεγγάρι, Ευρωπαϊκή ημέρα μουσικής κ.α.) Σημαντικοί σταθμοί στην μέχρι τώρα πορεία της είναι η σύμπραξη με μουσικά σύνολα της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης σε φεστιβάλ (Κ.Ο.Θ. Underground), η συνεργασία της με την Λαϊκή Ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης, τον Μανώλη Λιδάκη κ.α.

Από το 2010 εργάζεται ως μουσικοπαιδαγωγός σε δημόσια σχολεία, ακόμη διδάσκει θεωρητικά της Μουσικής και σύγχρονο τραγούδι, συνεχίζοντας παράλληλα με την εκπαιδευτική και την καλλιτεχνική της δραστηριότητα ως τραγουδίστρια.

Scroll to Top