Εκπαιδευτικό Προσωπικό

ΝΙΚΟΣ ΜΠΑΛΛΗΣ

(κιθαρα)

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1969 όπου μεγάλωσε παντρεύτηκε και απέκτησε ένα παιδί.

Ασχολήθηκε με  τις σπουδές στην κιθάρα από την ηλικία των 9 ετών .Σπούδασε στην Ελλάδα (Αλεξάνδρειο Ωδείο, Σύγχρονο Ωδείο) και στο εξωτερικό-Ηνωμένο Βασίλειο στο University of Manchester, University of West London.

Είναι κάτοχος πτυχίου Αρμονίας, Αντίστιξης, Ενοργάνωσης, Φυγής, Διπλώματος ηλεκτρικής κιθάρας LLCM όπως και διπλώματος διδασκαλίας κιθάρας LLCM (TD). Είναι μέλος του RGT επίσημου φορέα διεξαγωγής εξετάσεων κιθάρας στην Βρετανία και συνεργάτης του London College of Music.

Έχει παρακολουθήσει διάφορα σεμινάρια γύρω από την κιθάρα αλλά και την παιδαγωγική της όπως και σεμινάρια παιδαγωγικής ψυχολογίας.
Έχει συνεργαστεί ως κιθαρίστας με διάφορους καλλιτέχνες και έχει συμμετάσχει σε πολλές από τις δισκογραφικές τους δουλειές ως session μουσικός.
Έχει επίσης συμμετάσχει σε  διάφορες εμφανίσεις στο Μέγαρο Μουσικής της Θεσσαλονίκης σε συνεργασίες με γνωστούς καλλιτέχνες όπως και σε πολλούς άλλους γνωστούς συναυλιακούς χώρους.

Τελευταία προσωπική δισκογραφική του δουλειά η δημιουργία μιας ακουστικής διασκευής για ντουέτο κιθάρας σε συνεργασία με τον Μ. Κούρτη με αγαπημένα  τραγούδια των Beatles με τίτλο ‘The Beatlenership’ που κυκλοφόρησε το 2021 από την New Jazz Adventure.

Παραδίδει σεμινάρια κιθάρας με θέμα την κιθάρα όπως και την  διδακτική του οργάνου αλλά και την προσέγγιση της μουσικής διδασκαλίας γενικότερα.
Εργάστηκε σαν καθηγητής στο τμήμα μουσικών σπουδών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων διδάσκοντας το μάθημα ηλεκτρικής κιθάρας.
Παραδίδει μαθήματα Ηλεκτρικής- Ακουστικής κιθάρας στο Δημοτικό ωδείο Νεάπολης-Συκεών όπου ταυτόχρονα είναι και υπεύθυνος του Pop-Rock  εργαστηρίου το οποίο έχει δημιουργήσει.

Έχει εργαστεί ως μουσικός στην πρωτοβάθμια και στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση από το 2001 έως το 2009.

Παραδίδει μαθήματα κιθάρας σε διάφορες Μουσικές Σχολές και Ωδεία από το 1994 έως και σήμερα με πρωταρχικό του μέλημα να μεταδίδει την αγάπη του για την κιθάρα και την μουσική αλλά και για την διεύρυνση της αισθητικής καλλιέργειας των μαθητών του γενικότερα. Δεκάδες είναι οι μαθητές οι οποίοι κατάφεραν με την βοήθεια του να αποκτήσουν διπλώματα κιθάρας όπως επίσης να εισαχθούν σε μουσικά πανεπιστήμια της χώρας αλλά και του εξωτερικού.

Scroll to Top