Εκπαιδευτικό Προσωπικό

Πάνος Κοσμίδης

(Ανώτερα Θεωρητικά)

Ο Πάνος Κοσμίδης είναι καθηγητής μουσικής, συνθέτης, ενορχηστρωτής και πιανίστας μουσικών συνόλων, που εργάζεται και δημιουργεί στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Αποφοίτησε από το Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης.
Σπούδασε Ανώτερα Θεωρητικά στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης (καθηγητής κ. Κώστας Τσούγκρας).
Το 2011 διακρίθηκε στην τελική φάση στους “Αγώνες Δημιουργίας Ελληνικού Τραγουδιού”, τους οποίους διοργάνωσε το “Ελληνικό Σχέδιο” σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ωνάση, και έλαβαν μέρος στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών στην Αθήνα.
Αποτελεί συνεργάτης του Νίκου Κυπουργού σε παραστάσεις και συναυλίες, ενώ το 2013-14 διηύθηνε επί σκηνής την όπερα “Σιωπή, ο βασιλιάς ακούει” στο θέατρο Αυλαία, παράσταση η οποία κατέγραψε σημαντική επιτυχία.
Έχει συνθέσει χορωδιακά έργα, τα οποία διακρίθηκαν σε μουσικούς διαγωνισμούς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Οι χορωδιακές του επεξεργασίες αποτελούν μέρος του ρεπερτορίου διακεκριμένων χορωδιών σε όλη τη χώρα. Έχει γράψει σημαντικό αριθμό έργων και τραγουδιών, ενώ ως πιανίστας και ενορχηστρωτής συμμετέχει σε ορχήστρες και μουσικά σύνολα, έχοντας συμπράξει με κορυφαίους καλλιτέχνες του ελληνικού πενταγράμμου.
Είναι, επίσης, απόφοιτος της Νομικής σχολής του ΑΠΘ.

Scroll to Top