Εκπαιδευτικό Προσωπικό

Κατερίνα Κίτσου

(άρπα)

Βιογραφικό

Η Κατερίνα Κίτσου γεννήθηκε στη Θεσ/νίκη. Το πρώτο δίπλωμα άρπας το πήρε με Άριστα παμψηφεί και βραβείο από το Κ.Ω.Θ. Συνέχισε στη Musikhochschule της Κολωνίας, στην τάξη της Han-An Liu παίρνοντας δίπλωμα και Konzertexamen με Άριστα.

Επίσης σπούδασε μουσική δωματίου στο Rotterdams Akademie, με τον Vladimir Mendelssohn. Παράλληλα σπούδασε βιολί και έχει δίπλωμα μονωδίας με άριστα παμψηφεί. Υπήρξε υπότροφος του Ωνασείου Ιδρύματος και του Ο.Μ.Μ.Α. Παρακολούθησε σεμινάρια με τους: Roncea, Kondonassis,  Pascuali, Storck,  Moretti,  Boden και Mathieu. Επίσης τα δυο τελευταία χρόνια παρακολούθησε σεμινάρια Baroque τραγουδιού με την Νάντια Φιόρου.
Βραβεύτηκε στον Διαγωνισμό Άρπας “Associazione Rovere d’Oro”  στην Ιταλία, αποσπώντας άριστες κριτικές. Υπήρξε μέλος της Ορχήστρας του Siegburg Γερμανίας, με την οποία συνέπραξε και ως σολίστ. Πήρε μέρος – ως μέλος του Ensemble für Neue Musik M.Η.K. – στο Musik Triennale της Κολωνίας με έργα του G. Kúrtag, και την  ίδια χρονιά έπαιξε ως σολίστ με την E. S.  O.
Συμμετείχε στα φεστιβάλ Δημητρίων, «Incontri Musicali d’ Estate» στη Σικελία, ″St. George International festival of music″ ως σολίστ σε κοντσέρτα και έργα μουσικής δωματίου καθώς και σε παραγωγές του Ο.Μ.Μ.Θ., Ο.Μ.Μ.Α., Κ.Θ.Β.Ε. Το 2013 συνέπραξε ως σολίστ με τους «ORPHEUS SOLOISTS» το έργο του G.Menotti Triplo concerto a tre, με την Κ.Ο.Θ. Μεταξύ των καλλιτεχνών που συνεργάστηκε είναι οι: Vl. Mendelssohn, P. Jundt, K. Nikkanen, Σ. Θεοδωρίδου, S. Numata, C. Henkel, M. Jin, Duo Porfiris – Mueller, Amiche Quartet.  Έδωσε συναυλίες σε Ιταλία, Ελβετία, Γερμανία, Ολλανδία, Ιρλανδία, Ισπανία, Βέλγιο, Κύπρο και Ελλάδα.
Συνεργάστηκε με τους μαέστρους: Eötvös, Luig, Wagner, Stockhammer κ.ά. Ήταν μέλος επιτροπής στους διαγωνισμούς “Jugend Musiziert” και “Musizierende Jugend im Rhein – Sieg – Kreis” και από το 2012 αποτελεί τακτικό μέλος της επιτροπής στο Διαγωνισμό Μουσικής Δωματίου για νέους καλλιτέχνες των «ORPHEUS SOLOISTS».

Ηχογράφησε για την W.D.R. καθώς και τα έργα των G. Pierne – Concerto for harp, H. Purcell – Ground for solo harp,  Eug. Bozza – Atmospheres. Το 2011 κυκλοφόρησε το CD “Ομήρου Οδύσσεια” σε μουσική Ν. Καραντζή και στο τραγούδι Σ. Γιαννάτου, όπου έπαιξε άρπα.

Από το 2004 είναι μέλος της Ορχήστρας Δωματίου «ORPHEUS SOLOISTS» και συνεργάζεται τακτικά από το 2005  με την Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσ/νίκης. Από το 2014 συνεργάζεται και με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης. Από το 2006 διδάσκει στο Κ.Ω.Θ.

Από το 2012 δίνει master classes στην άρπα στο ″St. George International Music Festival″.

Παίρνοντας αφορμή από τη διδασκαλία ενός ιδιαίτερου οργάνου και έχοντας την επιθυμία να μεταδώσει η Κατερίνα Κίτσου στις μαθήτριές της, την αγάπη της για τη μουσική δωματίου, δημιούργησε ένα ξεχωριστό σχήμα το ″PerHarps″ στην πόλη και στη χώρα μας, έργα του οποίου στηρίζονται κατά κύριο λόγο σε προσωπικές της διασκευές.

Από το 2016 διδάσκει στο Σύγχρονο Ωδείο Θεσσαλονίκης ξεκινώντας μία νέα τάξη άρπας για όλες τις ηλικίες, για όλα τα επίπεδα και για μουσική πέρα από την κλασική, που ανήκει στο πρόγραμμα  ″Μουσική για όλους ″.

Scroll to Top