Εκπαιδευτικό Προσωπικό

Παύλος Μεταξάς ΒΙΟΛΑ/ΒΙΟΛΙ

(βιολί/βιόλα)

Βιογραφικό

Ο Παύλος Μεταξάς γεννημένος στη Θεσσαλονίκη το 1980, ξεκίνησε μαθήματα βιολιού σε ηλικία 7 ετών. Το 2001 πήρε το πτυχίο στο βιολί από το Σύγχρονο Ωδείο Θεσσαλονίκης (τάξη Ν. Αρχοντή) με βαθμό Άριστα Παμψηφεί και το 2004 πήρε δίπλωμα βιόλας από το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης (τάξη Χ. Σειρά) με βαθμό Άριστα Παμψηφεί και Α΄ Βραβείο. Τον ίδιο χρόνο πήρε μέρος στο διαγωνισμό ‘‘Ταλέντα-Βραβεία Φίλωνα’’ και έλαβε το Α΄ Βραβείο.
Τον Ιούλιο του 2003 εκπροσώπησε την Ελλάδα στην Ορχήστρα Νέων των Χωρών της Μεσογείου σε συναυλίες στην Ιταλία και Γαλλία.
Κατέχει τα διπλώματα βιόλας (Diplom Kuenstlerische Ausbildung)(2007) και (Diplom Solistische Ausbildung)(2010) από την Κρατική Ανωτάτη Μουσική Σχολή του Trossingen στη Γερμανία (τάξη βιόλας prof. James Creitz).
Έχοντας ασχοληθεί με Ανώτερα Θεωρητικά κατέχει τα πτυχία Αρμονίας και Αντίστιξης με βαθμό Άριστα (τάξη Γ. Γράμψα).
Είναι μέλος της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης, ιδρυτικό μέλος του κουαρτέτου εγχόρδων Salonicco και διδάσκει στο Σύγχρονο Ωδείο Θεσσαλονίκης, ενώ λαμβάνει συχνά μέρος σε συναυλίες μουσικής δωματίου σε Ελλάδα και εξωτερικό. Το ρεπερτόριο του περιλαμβάνει έργα από την εποχή μπαρόκ μέχρι και πρωτοποριακές σύγχρονες συνθέσεις, μεταξύ των οποίων και πρώτες παγκόσμιες εκτελέσεις.
Έχει συνεργαστεί ως σολίστας με την Villingen-Schwenningen Sinfonieorchester, την St. Laurentius Orchester Krauchenwiess, την Ορχήστρα του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης και την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης.
Συνεργάζεται τακτικά με μουσικούς θεσμούς της πόλης όπως το Φεστιβάλ βιόλας Θεσσαλονίκης, το Φεστιβάλ Πιάνου Θεσσαλονίκης και το Φεστιβάλ ανοιχτής έκφρασης και δημιουργίας Κ.Ο.Θ. Underground.

Scroll to Top