Εκπαιδευτικό Προσωπικό

Πέτρος Παρασκευάς

(ηλεκτρικη/ακουστικη κιθαρα)

Ο Πέτρος Παρασκευάς είναι κιθαρίστας, τραγουδιστής, συνθέτης και στιχουργός. Γεννήθηκε στην Έδεσσα το 1971. Άρχισε να ασχολείται με την κιθάρα σε ηλικία 7 ετών. Αργότερα σπούδασε κλασική κιθάρα / κλασική αρμονία και jazz κιθάρα / jazz αρμονία.
Παραδίδει μαθήματα κλασικής / ακουστικής / ηλεκτρικής κιθάρας από τις αρχές της δεκαετίας του ’90.

Έχει δουλέψει στο Πολυκλαδικό Λύκειο Έδεσσας, στο Δημοτικό Ωδείο Έδεσσας και στο Modern Music School Thessaloniki http://www.modernmusicschool.com

Από το 2010 ως σήμερα διδάσκει στη δικιά του σχολή “School Of Rock” στην Έδεσσα.
https://www.facebook.com/schoolofrockgreece

Από την δεκαετία του ’80 μέχρι και τώρα έχει ηχογραφήσει πολλούς δίσκους (δικούς του και άλλων) και έχει εμφανιστεί σε χιλιάδες συναυλίες σε όλη την Ελλάδα.
Γράφει τραγούδια, παίζει κιθάρα και τραγουδάει στο συγκρότημα “De Facto”.
https://www.facebook.com/losdefactos

Δισκογραφία De Facto:

  1. De Facto (1998)
  2. Μακρύς Καιρός Κοντεύει (2000) (Χρυσός Δίσκος)
  3. ΙΙΙ (2002)
  4. Μπαλάντες (2004) (Συλλογή)
  5. Ως Του Κόσμου Την Άκρη (2006)
  6. Η Αυλή Των Θαυμάτων (2011)
  7. Υπόγειο (2017)
  8. Καινούργια Μέρα (2019)
  9. Ημερολόγιο (2021)

Πέρα από τους “De Facto” ηχογραφεί και παίζει ζωντανά με το δικό του συγκρότημα “Petros Paraskevas Quintet”.
https://www.facebook.com/petrosparaskevasmusic

Δισκογραφία Petros Paraskevas:

– Goin’ West (2018)

Επίσης έχει ηχογραφήσει τραγούδια του με το συγκρότημα “Los Tromos”.
https://www.facebook.com/TheLosTromos

Δισκογραφία LosTromos:

  1. Boooo (2005)

Έχει συμμετάσχει στις συλλογές:

  1. Καιρός Για Επιτυχίες (1998)
  2. Legend Rocks (1998)
  3. Legend Rocks 2 (1999)
  4. Legend Rocks 3 (2000)
  5. Legend Ballads (2000)
  6. Legend Rocks 5 (2001)
  7. Legend Sampler 1 (2001) (Promo)
  8. Legend Ballads 2 (2002)
  9. Σκηνές Ροκ (2002)
  10. Όμορφες Μέρες (2003)
  11. Με Το Τραγούδι Καραβοκύρη (2005)
  12. Πόσο Σε Θέλω (2007)
  13. Legend Ballads (2008)
  14. Summer Hits 3 (2008)
  15. Τα Κυριακάτικα (2010)
  16. Ελληνικές Ροκ Μπαλάντες (2012)
  17. 50 Χρόνια Ελληνικό Ροκ 1965-2015 (2015)
  18. 50 Χρόνια Ελληνικό Ροκ 1965-2015 Νο2 (2015)
  19. Οι Ωραιότερες Ελληνικές Ροκ Μπαλάντες Νο1 (2015)
  20. Οι Ωραιότερες Ελληνικές Ροκ Μπαλάντες Νο2 (2015)
  21. Το Rock! Της Ζωής Μας (2016)
  22. Ελληνικά Τραγούδια Σε Rock Διασκευές (2020)

Άλλα μουσικά project στα οποία συμμετέχει σήμερα πέρα από τους “De Facto” είναι τα παρακάτω:

– Λουδίας (Ελληνικό Rock)

– Almost Famous (Pop-Rock Acoustic)

– Riff Raff (AC/DC Tribute Band)

– All The Young Dudes (Pop-Rock)

– Housewives (Rock)

– United Acoustc Nation (Pop-Rock Acoustic)

Scroll to Top info@atwa.gr