Εκπαιδευτικό Προσωπικό

ΡΕΝΑΤΟ ΔΑΜΟΝΙΤΣΑ ΒΙΟΛΑ/ΒΙΟΛΙ

(ΒΙΟΛΑ/ΒΙΟΛΙ)

Γεννημένος στην Κορυτσά της Αλβανίας το 1984, ξεκίνησε τη μουσική του εκπαίδευση σε ηλικία έξι ετών. Σε ηλικία 12 ετών συνέχισε τις σπουδές του στην Ελλάδα μετά τη μετεγκατάσταση της οικογένειάς του στη Θεσσαλονίκη.
Είναι απόφοιτος του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης, του τμήματος μουσικής επιστήμης και τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (Bachelor στο βιολί) και του Hogeschool voor de Kunsten της Ουτρέχτης στην Ολλανδία (Master στη βιόλα).
Έχει βραβευτεί σε διάφορους διαγωνισμούς και έχει πάρει μέρος σε πολλά σεμινάρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Ως μουσικός μουσικής δωματίου έχει συμπράξει με πολυάριθμα σύνολα ως βιολιστής και βιολίστας. Μεταξύ άλλων συνεργάστηκε με μουσικά σύνολα όπως το Κουαρτέτο Εγχόρδων της Ουτρέχτης και μουσικούς όπως οι Roland Dyens και Mikhail Zemtsov και είχε την ευκαιρία να παίξει σε γνωστούς χώρους εκδηλώσεων, όπως το Concertgebouw στο Άμστερνταμ, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και φεστιβάλ όπως το Fringe festival του Εδιμβούργου.
Εκτός από τη μουσική δωματίου έχει υπάρξει μόνιμο μέλος της ορχήστρας PHION στην Ολλανδία και από το 2020 είναι μόνιμο μέλος της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης.

Scroll to Top