Εκπαιδευτικό Προσωπικό

Xavier Davis Biography

Βιογραφικό

Μία μεγάλη μορφή της jazz με σταθερή παρουσία στα μουσικά δρώμενα τις τελευταίες τρεις δεκαετίες θα έχουμε τη χαρά να τον φιλοξενήσουμε στο ωδείο μας!Ο Xavier Davis ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία ως πιανίστας όταν η θρυλική τραγουδίστρια Betty Carter είδε το εξαιρετικό του ταλέντο στη σύνοδο του Διεθνούς Συνδέσμου Εκπαιδευτών Τζαζ του 1994 στη Βοστώνη, ενώ έπαιζε με το συγκρότημά του. Ήταν εκείνη που έφερε τον Xavier στη Νέα Υόρκη, προσλαμβάνοντας τον αποκλειστικά ως πιανίστα στο τρίο της.

Σήμερα, ο Xavier είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους πιανίστες τζαζ παγκοσμίως. Κατέχει επίσης την θέση του καθηγητή τζαζ πιάνου στο Πανεπιστήμιο του Μίτσιγκαν. Ο Xavier ήταν επίσης μέλος του διδακτικού προσωπικού στο τμήμα Jazz της Σχολής Μουσικής Julliard στη Νέα Υόρκη για έξι χρόνια. Η ανάπτυξη του Xavier ως μουσικού έχει επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό από την έμπνευση και την καθοδήγηση που έλαβε από τον Carl Allen, τον James Williams και τον Billy Hart, τους οποίους θεωρεί μεγάλους μέντορές του.

Εκτός από την Betty και τον Carl, ο Xavier έχει εμφανιστεί και έχει ηχογραφήσει με πολλούς άλλους παγκοσμίου φήμης καλλιτέχνες της jazz όπως ο θρυλικός Freddie Hubbard, ο Tom Harrell, ο Christian McBride, η Regina Carter, ο Stefon Harris, η Abbey Lincoln, ο Wynton Marsalis, Nicholas Payton, Jon Faddis, Jimmy Greene, Steve Turre, Al Foster και Jeremy Pelt μεταξύ άλλων.
Ο Xavier είναι μέλος της Big Band του Christian McBride με την οποία ηχογράφησαν τον δίσκο “The Good Feeling”, ο οποίος κέρδισε το βραβείο GRAMMY το 2012. Σαν bandleader, ο Xavier κυκλοφόρησε δύο δίσκους, το “Dance of Life” και το “The Innocence of Youth”. Και οι δύο του δίσκοι πήραν πολλές καλές κριτικές, όπως στο Down Beat, το οποίο του έδωσε τέσσερα αστέρια για τον δίσκο του ‘’The Dance of Life’’.

Όντας ένας χαρισματικός συνθέτης, ενορχηστρωτής και μουσικός παραγωγός, ο Xavier έχει συνθέσει και ενορχηστρώσει μουσική για εξαιρετικούς καλλιτέχνες όπως ο Carl Allen, η Regina Carter και ο Hans Schuman. Έχει συνεργαστεί στο άλμπουμ “Wise Children” του Tom Harrell και πρόσφατα έκανε την παραγωγή στο νέο άλμπουμ της τραγουδίστριας Lizzie Thomas.

Scroll to Top