Τα νοσοκομεία διηγούνται και αναθυμούνται

Τα νοσοκομεία διηγούνται και αναθυμούνται

Το Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς-Ο Άγιος Δημήτριος» την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017 ώρα 19.00 μ.μ. στο Αμφιθέατρο του Νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς», πραγματοποιεί εκδήλωση αφιερωμένη στην περίθαλψη των πυροπαθών από τη μεγάλη πυρκαγιά στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της επετείου των 100 χρόνων από την εμφάνιση της πυρκαγιάς.

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει :

-Ιστορικές αναφορές για την περίθαλψη των πυροπαθών

-Μουσικό δρώμενο με τίτλο «Σαν Χθες και Σήμερα» από το σύνολο κρουστών του Σ.Ω.Θ. ,αφιερωμένο στο επετειακό γεγονός της πυρκαγιάς στη Θεσσαλονίκη, το 1917. Το μουσικό δρώμενο βασίζεται στον ήχο των κρουστών και στις φωνητικές παρεμβάσεις, δημιουργώντας ένα σύνολο εικόνων και παραστάσεων σχετικών με τα συναισθήματα και τις αναμνήσεις των γεγονότων εκείνης της εποχής.
Σύνθεση και επιμέλεια : Κώστας Χανής – Αθηνά Κατσανεβάκη
Επιμέλεια χορωδίας : Ελένη Σινιάρη

-Εικαστικό δρώμενο στο οποίο καλλιτέχνες του Νοσοκομείου θα ζωγραφίσουν επί τόπου με μουσική συνοδεία, εικόνες εμπνευσμένες από το γεγονός της πυρκαγιάς της Θεσσαλονίκης.
Ζωγραφίζουν οι εικαστικοί Νικολέτα Τζηρίνη, Αγάπιος Κακογιάννης, Πολυτίμη Παγώνη και Κατερίνα Παλάσκα και παίζουν Βιολί η Μελίνα Παπαδοπούλου, Ακορντεόν και τραγούδι η Κατερίνα Αντωνοπούλου και Hang Drum ο Κώστας Χανής

Scroll to Top